10 juli 2005
2 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 2 uitjes
  • groot blik kikkererwten
  • 200 gr salami of chorizo
  • 150 gr rijst
  • 100 gr verse roomkaas met kruiden
  • 0.5 dl slagroom
  • 2 el melk
  • peper en zout
  • 4 el notenolie

Bereiding

Stap 1
Uitjes pellen en in ringen snijden.

Stap 2
Blik kikkererwten laten uitlekken.

Stap 3
Salami in kleine blokjes snijden.

Stap 4
Rijst koken.

Stap 5
Olie verhitten en de uitjes 3 minuten zachtjes bakken.

Stap 6
Salami en kikkererwten erbij doen en 2 minuten al omscheppend meebakken.

Stap 7
Roomkaas, slagroom en melk toevoegen en op laag vuur al roerend alles verwarmen tot de roomkaas gesmolten is (± 3 minuten).

Stap 8
Rijst onder mengen of saus apart bij de rijst serveren.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Pasta Gorgonzola

    4

    30 minuten

  • Italiaanse prei schotel van Eddy

    3

    20 minuten

  • Curry van varkenshaas

    4

    25 minuten

  • Vlaamse stooflampjes

    2

    75 minuten