‹ recepten

Vlaamse stooflampjes

Ingrediënten (2 personen)

  • 250 gr sukadelapjes
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 50 gr margarine
  • 2 uien
  • 10 gr bloem
  • 0.2 l bier
  • 1 laurierblad
  • 1 tl tijm
  • 4 gr suiker
  • 1 ml azijn
  • 1 sneetje brood zonder korst
  • 5 gr mosterd

Bereiden Stap voor stap koken

Stap 1

Stap 1
Snij de uien.

Stap 2

Stap 2
Bestrooi de sukadelapjes met zout en peper en wentel de lapjes door de bloem.

Stap 3

Stap 3
Laat de margarine in een braadpan smelten en bak de lapjes op hoog vuur aan beide kanten om en om.

Stap 4

Stap 4
Haal de lapjes uit de pan en fruit de gesneden uien in hetzelfde vet en voeg de rest van de ingrediënten toe.

Stap 5

Stap 5
Schep het vlees vervolgens terug en laat het zachtjes in max 60 minuten gaar sudderen met de deksel op de pan.

Variatietips

  • Lekker met aardappeltjes en groente (bv versie snijbonen).