2 december 2006
4 personen
50 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr gedroogde tuinbonen, geweekt
  • 1.5 l water om te bedekken
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ui, in blokjes
  • 125 ml extra vergine olijfolie
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • zout naar smaak
  • fijngesneden bieslook (afwerking)
  • slierten paprikapoeder (afwerking)

Bereiding

Stap 1
Laat de geweekte tuinbonen uitlekken. Doe ze in een grote steelpan met het water, de knoflook en de ui. Breng aan de kook en laat 40 minuten gelijkmatig koken, of tot de bonen heel zacht zijn. Controleer tijdig, want de kooktijd varieert. Schuim eventueel de oppervlakte af en voeg indien nodig meer water toe.

Stap 2
Pureer de bonen, de knoflook, de ui en een beetje kookvloeistof in een keukenmachine tot een smeuïg mengsel. Voeg eventueel meer vloeistof toe. Doe de puree in een schone steelpan, zet die op een laag vuur en voeg zout, olijfolie en de specerijen naar wens toe.

Stap 3
Laat verder koken tot alles smeuïg en gaar is. Voeg meer kookvloeistof om een zacht mengsel te maken. Giet het mengsel in afzonderlijke soepkommen en garneer met een sliert paprikapoeder en een beetje fijngesneden bieslook.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten