10 juni 2005
4 personen
70 minuten

Ingrediënten

  • 9 tot 12 sneetjes brood
  • pakje diepvriesroomprei (ong. 750gr)
  • 4 eitjes
  • zout en peper
  • 0.5 l melk
  • nootmuskaat
  • 250 gr geraspte kaas
  • 400 a 500 gram gehakt
  • boter

Variatietips

  1. Spinazie i.p.v. prei.

Bereiding

Stap 1
De roomprei ontdooien.

Stap 2
Het brood op een platte schaal leggen.

Stap 3
De eieren met de melk, zout en peper loskloppen en een deel over het brood schenken. Het vocht 5 minuten laten intrekken.

Stap 4
Het gehakt kort bakken.

Stap 5
In een ingevette ovenschaal 4 laagjes maken: eerst het brood, dan gehakt, roomprei en kaas. De bovenste laag is kaas.

Stap 6
De rest van het eimengsel erover schenken en in een warme oven (175 gr. C) in ca. 1 uur lichtbruin en gaar bakken. Warm serveren.

Variatietips

  1. Spinazie i.p.v. prei.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Roti

    4

    60 minuten

  • Hachee a la Ed

    4

    30 minuten

  • Tagliatelle met kip, tomaat en zwarte olijven

    3

    25 minuten

  • Quiche mozzarella

    4

    50 minuten