17 september 2005
4 personen
50 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr aardappelen
  • 800 gr verse braadworst
  • bieslook
  • peterselie
  • 3 el olijfolie
  • 1 el eetlepel azijn
  • gembersap
  • witte wijn

Variatietips

  1. Je kan in plaats van worst ook kipfilet of ander lekker vlees nemen.

Bereiding

Stap 1
Aardappelen: 500 gram ongeschilde aardappelen koken, schillen en schuin snijden.

Stap 2
Braadworst: 800 gram verse braadworst even de kok erover tot die lichtbruin is, dan is die namelijk gaar en ook deze in schuine plakken snijden.

Stap 3
Saus: Ondertussen de saus maken. 1 eetlepel azijn met gembersap en witte wijn kloppen, de olijfolie erbij en als laatste de bieslook en peterselie er door heen kloppen.

Stap 4
De aardappels en de braadworst schijfjes als dakpannetjes over de 4 borden verdelen en de saus rijkelijk over de worst schenken.

Variatietips

  1. Je kan in plaats van worst ook kipfilet of ander lekker vlees nemen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Groentenbeignets

    4

    15 minuten

  • Snelle macaroni

    2

    15 minuten

  • Vlaamse vol au vent

    4

    90 minuten

  • Sambal goreng telor van tante Mary

    4

    25 minuten