17 september 2006
2 personen
35 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr biefstuk
  • 50 gr bloem
  • 1 ui in ringen
  • 1 teen knoflook, geplet
  • 100 gr champignons, in plakjes
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gr)
  • 2 a 4 eetlepels olie
  • 250 gr room
  • 1 el zacht paprikapoeder
  • 2 el gehakte peterselie
  • peper en zout

Variatietips

  1. Vervang de room door yoghurt om er een lichtere versie van te maken.
  2. Vul de groenten aan met paprikareepjes.

Bereiding

Stap 1
Snij het biefstuk in blokjes of reepjes. Voeg een snuifje peper, zout en paprikapoeder bij de bloem en wentel er de vleesblokjes in.

Stap 2
Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem en fruit er de ui en knoflook glazig in.

Stap 3
Doe er de champignons bij en roerbak 2 minuten. Schep de groenten uit de pan en doe er de vleesblokjes in. Schroei de vleesblokjes aan alle kanten goed dicht zodat ze een mooie bruine kleur krijgen.

Stap 4
Snij de gepelde tomaten in stukjes en voeg ze met het sap en de andere groenten bij het vlees. Dek af en laat 20 a 25 minuten stoven tot het vlees goed gaar is.

Stap 5
Giet er de room bij, breng eventueel nog verder op smaak met peper, zout en/of wat paprikapoeder. Schep goed om en laat nog 5 minuten zacht koken in een open pan tot de saus goed is ingedikt.

Stap 6
Werk af met gehakte peterselie.

Stap 7
Serveer met noedels of rijst.

Variatietips

  1. Vervang de room door yoghurt om er een lichtere versie van te maken.
  2. Vul de groenten aan met paprikareepjes.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Hachee 2

    4

    120 minuten

  • Keftaballetjes in tomatensaus

    4

    70 minuten

  • Groentenbeignets

    4

    15 minuten

  • Eenpansmaaltijd met prei

    2

    15 minuten