27 september 2008
4 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg runder ( rib ) lappen
  • mosterd
  • laurierblaadjes
  • 4.5 tomaat
  • 2.5 grote uien
  • braadboter / croma
  • runder boullion blokje
  • jus kruiden / smeltjus
  • ontbijtkoek

Variatietips

  1. Voor een anders smaaksensatie , voeg er een zakje goulash kruiden en hachee kruiden aan toe voor de liefhebbers van groenten : er kan natuurlijk nog van alles bij zoals paprika , champignons , courgette etc.

Bereiding

Stap 1
Smeer de runderlappen ( fijne rib- / riblappen ) in met de mosterd aan beide kanten.

Stap 2
Braad de lappen aan in ruime hoeveelheid braadboter / croma.

Stap 3
Na het aanbraden het vuur temperen en aanvullen met gekookt water totdat de lapjes onder water staan. Voeg aan het water de laurierblaadjes, de tomaten ( grove partjes ), de uien ( grof gesneden ) en het bouillonblokje toe. Laat dit stoof pannetje 2,5 tot 3 uur staan op een laag vuur. Draai af en toe de runderlappen om.

Stap 4
Om de saus een beetje binden en voor een lekkere jus, kan je er een zakje jus kruiden bij toevoegen en 1-2 plakken ontbijtkoek.

Variatietips

  1. Voor een anders smaaksensatie , voeg er een zakje goulash kruiden en hachee kruiden aan toe voor de liefhebbers van groenten : er kan natuurlijk nog van alles bij zoals paprika , champignons , courgette etc.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten