Ingrediënten

  • 2 spareribs
  • Dry rub:
  • 2 el bruine basterd
  • 1 el 5-spice kruiden
  • 1 el oregano
  • 1 el knoflook poeder
  • peper
  • zout
  • Marinade:
  • 0.5 uitje
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el chili saus
  • 2 el honing
  • 6 el ketjap manis

Bereiding


Stap 1
Het vlies van de onderzijde van de spareribs verwijderen. Maak de kruidenmix in een kom en wrijf de ribs aan beide zijde goed in en pak vervolgens in aluminiumfolie en laat 4 tot een nacht de kruiden goed in de ribs trekken.

Stap 2
Stoom de ribs 2 uur op 120 graden of doe een laagje water van ongeveer een vingerkootje in de slowcooker en leg de ribs in de cooker voor 5 uur op de hoge stand. Als je van een beetje pit houdt voeg dan 1 rode rawit gehalveerd toe aan het laagje water.

Stap 3
Maak de zoete marinade maken door alles met de staafmixer tot gladde saus pureren

Stap 4
De ribs uit de stoomoven of de slowcooker halen. Vocht kan je in een oude glazen pot doen om weg te gooien. De ribde insmeren en op 200 graden 8 minuten in de oven, daarna nog een keer insmeren en nogmaals 8 minuten in de oven en dan zijn Ewits spareribs dry-rub klaar om om te eten en je vingers letterlijk en figuurlijk bij af te likken. Je kan deze stap uiteraard ook op de barbecue doen.

Variatietips

  1. Je kan de ribs ook in 5 uur op stand 2 (hoge stand) in de slowcooker bereiden.
  2. Zet per persoon een schaaltje warm water met een schijfje citroen op tafel om je handen schoon te maken.
  3. Lekker met een frisse salade en friet.
‹ Terug