• 16 mei 2005
  • 4 personen
  • 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2,5 kemerienootje
  • 1 salam
  • 1 daon poeroet
  • Stukje gember
  • 1 tl sambal
  • 2 a 3 theelepel paprikapoeder
  • 1 stengel sereh
  • Stukje laos
  • 2 kopjes water
  • Kwart blok santen
  • Zout
  • 700 gr kipfilet of 1 kilo kippenpoten

Bereiding


Stap 1
Eerst kip halfgaar bakken.Ondertussen de knoflook, kemerie, salam, daon poeroet en de gember oeleken en de uien fijnsnijden bakken in een ander pannetje.De sambal, paprikapoeder, sereh en loas meebakken met de knoflook en dergelijke en als alles goudbruin is er vervolgens 2 kopjes water toevoegen en het vuur laag zetten.Als laatste de santen bij de boemboe (is het pannetje met alle kruiden) toevoegen en zodra dit opgelost is de kip en de zout erbij doen en zachtjes laten sudderen tot dat de kip gaar is.

Variatietips

  1. Lekker met andere Indonesische gerechten.
  2. Ook lekker op een Turks of Surinaams broodje.
‹ Terug