24 juni 2005
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 grote wortel
  • 1 a 2 ui(en) en knoflookteentjes
  • 2 a 4 dikke vleestomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 takjes tijm
  • verse basilicum
  • 1 blik gare kikkererwten
  • geraspte emmentaler
  • zout en peper
  • half of geheel bouillonblokje

Variatietips

  1. Voeg laag gehakt en puree toe aan schotel en je hebt volledige maaltijd.
  2. Normaal doet men hier ook aubergine in maar dat is persoonlijke keuze.
  3. Ratatouille is ook koud een lekker gerecht, zeker de volgende dag, dan zijn de smaken goed doorgetrokken in het volledige gerecht.

Bereiding

Stap 1
Snij de courgettes in blokjes, de paprika's, de ui in ringen, tomaten en wortels in stukjes.

Stap 2
Fruit de ui in olie en voeg de andere groenten erbij, bouillonblokje en kruiden, temper het vuur en laat zachtjes stoven.

Stap 3
Na ongeveer half uurtje de gare kikkererwten erbij, nog even laten pruttelen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Stap 4
In ovenschotel gieten, dikke laag kaas erover en even in oven laten gratineren.

Variatietips

  1. Voeg laag gehakt en puree toe aan schotel en je hebt volledige maaltijd.
  2. Normaal doet men hier ook aubergine in maar dat is persoonlijke keuze.
  3. Ratatouille is ook koud een lekker gerecht, zeker de volgende dag, dan zijn de smaken goed doorgetrokken in het volledige gerecht.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Spruitjes met kaasblokjes en spek

    4

    25 minuten

  • Ovenschotel met braadworst

    4

    60 minuten

  • Parmezaanse kaas uit de oven

    4

    30 minuten

  • Biefstuk met paksoi

    3

    15 minuten