29 januari 2006
2 personen
50 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr bruine of witte rijst
  • 500 gr kipfilet
  • 1 paprika
  • 1 dikke spaanse ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine courgette
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 100 gr diepvriesdoperwtjes
  • 4 dl kippenbouillon
  • 30 gr bloem
  • 3 el olijfolie
  • 1 el gehakte basilicum
  • 1 el gehakte peterselie
  • peper en zout

Bereiding

Stap 1
Snij de kippenfilet in reepjes of blokjes, kruid met peper en zout en bestuif met bloem.

Stap 2
Snij de paprika in stukjes. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Spoel de courgette en snij in schijfjes, blokjes of reepjes.

Stap 3
Verhit olijfolie in een pan, bak de kip goudbruin, haal uit de pan en leg even opzij.

Stap 4
Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook glazig. Doe er de paprika en de courgette bij en roerbak 3 minuten.

Stap 5
Voeg er de rijst, tomaten en kippenbouillon bij en kruid naar smaak.

Stap 6
Breng aan de kook. Dek de pan af, zet het vuurtje zachter en laat de rijst rustig garen.

Stap 7
Na ongeveer 35 a 40 minuten de doperwtjes, kippenreepjes en tuinkruiden erbij voegen en nog even goed laten doorwarmen.

Stap 8
Eventueel nog verder op smaak brengen met peper en zout.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Gegratineerde bloemkool

    4

    35 minuten

  • Kip tandoori

    4

    60 minuten

  • Hesperolletjes / hamrolletjes

    4

    30 minuten

  • Popey risotto

    2

    60 minuten