Ingrediënten

  • 4 eieren, gekookt en gepeld
  • 2 grote uien, fijn gesneden
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • 1 tl laos
  • 2 bladeren salam
  • 1 tl paprikapoeder
  • olie
  • 1 vleesbouillonblokje
  • 1 tl suiker
  • 0.3 blok santen (ongeveer 1/3 blok)
  • 2 tl sambal

Bereiding


Stap 1
Doe de olie in een pan en fruit daarin de gesneden ui, laos en salam en knoflook samen.

Stap 2
Als dit bruin is dan het vleesbouillonblokje, en de paprikapoeder erbij en dit even mee fruiten.

Stap 3
Doe de eieren in de pan en roer dit voorzichtig om, anders gaan de eieren stuk.

Stap 4
Een klein beetje suiker en water toevoegen (niet te veel), en dan een stuk santen. Dit geheel even zachtjes laten koken. (Dit heel even.) Met wat meer santen maak je de saus dikker en met water dunner, dit is wat je zelf lekkerder vindt.

Variatietips

  1. Dit wordt dan opgediend met witte rijst.
  2. Je kan de santen ook vervangen door een beetje koffiemelk.
‹ Terug