23 december 2007
2 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 150 gr biefstuk (2x)
  • 1 bol knoflook
  • verse peterselie
  • groene asperges
  • aardappelkroketten
  • mayonaise

Variatietips

  1. Bedruppel het vlees met rode wijnsaus.
  2. Gebruik bieslook i.p.v. peterselie.
  3. Gebruik ossenhaas.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2
Haal de tenen los van de bol knoflook, maar laat het velletje zitten. Leg de tenen knoflook op een bakplaat en zet 30 minuten in de oven.

Stap 3
Laat afkoelen en druk uit de schillen de zachte knoflook.

Stap 4
Meng in een schaaltje de knoflook met peterselie.

Stap 5
Kook de asperges beetgaar in water of leg ze op de grill.

Stap 6
Bak de biefstukken rood, medium of doorbakken. Wat je keus is!

Stap 7
Bereid de aardappelkroketjes.

Stap 8
Leg de biefstukken op borden en leg daarop een flinke toef knoflookpuree.

Stap 9
Drapeer de asperges naast de biefstuk samen met de kroketjes.

Stap 10
Schaaltje mayonaise erbij voor de kroketjes en eet smakelijk!

Variatietips

  1. Bedruppel het vlees met rode wijnsaus.
  2. Gebruik bieslook i.p.v. peterselie.
  3. Gebruik ossenhaas.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten