4 februari 2006
2 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 300 a 350 gram pasta
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr boter
  • 2 kleine venkelknollen
  • 175 gr paddenstoelen in schijfjes
  • 200 gr gepelde gekookte garnalen
  • zout, peper en oregano
  • 100 a 200 gram geraspte parmezaan
  • 2 grote tomaten in plakjes
  • bechamelsaus

Bereiding

Stap 1
Kook de pasta in een pan met water, zout en olie. Giet af als die al dente gekookt is en meng er 25 a 30 gram boter door. Dek af en hou warm.

Stap 2
Bak de venkel 3 a 4 minuten in de rest van de boter. Voeg er de paddenstoelen bij en bak 2 minuten mee. Roer de garnalen erdoor en haal van het vuur.

Stap 3
Roer dit mengsel samen met de bechamelsaus (recept zie hieronder) onder de pasta en giet in een ovenschotel. Leg er de schijfjes tomaat op, wat olie en oregano en de Parmezaanse kaas.

Stap 4
Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.

Stap 5
Voor de bechamelsaus: Smelt 30 gram boter en roer er 30 gram bloem onder. Roer er langzaam 3 a 4 dl warme melk onder en voeg 2 theelepels fijngesnipperde ui, peterselie, zout, peper, gedroogde tijm en nootmuskaat aan toe. Laat 15 minuten zachtjes koken en zeef de saus.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Keftaballetjes in tomatensaus

    4

    70 minuten

  • Kiptrein van de tante van Rudolf

    4

    35 minuten

  • Gerookte zalm-kipfilet

    4

    25 minuten

  • Bieslook ovenschotel

    4

    60 minuten