Frittata met raapsteeltjes
23 maart 2008
4 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 2-3 bosjes raapstelen
  • 2 el broodkruim gedroogd
  • 1 el munt, fijngesneden
  • 1 snufje rozemarijnblaadjes
  • 8 eieren
  • 40 gr parmezaanse kaas
  • 1 ui, fijngesneden
  • 20 gr boter
  • 4 el olijfolie
  • 3 el bladpeterselie, fijngesneden

Variatietips

  1. Lekker met friet.
  2. Lekker met geroosterde of gebakken boterhammen.

Bereiding

Stap 1
Bak ui en rozemarijn 5-6 minuten in 2 el olie.

Stap 2
Snijd de raapstelen in grove stukken en bak ze met wat zout en peper al omscheppend 3-4 minuten mee met de ui. Laat de raapstelen in een zeef uitlekken.

Stap 3
Klop de eieren los met zout, peper en voeg munt, peterselie, kaas, broodkruim en raapstelen toe.

Stap 4
Verhit 2 el olijfolie met de boter in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan. Laat dit op zacht vuur bijna stollen. Keer de frittata en laat ook andere kant stollen.

Variatietips

  1. Lekker met friet.
  2. Lekker met geroosterde of gebakken boterhammen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Keftaballetjes in tomatensaus

    4

    70 minuten

  • Sambalboontjes met kip

    2

    25 minuten

  • Bissara

    4

    50 minuten

  • Pasta met tonijn, brocoli, ei en kruidenkaas

    2

    45 minuten