22 juni 2005
4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr rambol zachte notenkaas
  • 300 gr geraspte harde notenkaas
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • melk (en wat water)
  • 2 el notenolie
  • zout en peper

Bereiding

Stap 1
Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en laat de roux, al roerende, 1-2 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 2
Schenk, nog steeds roerende, beetje voor beetje de melk (en eventueel beetje water) erbij en blijf roeren tot de saus glad gebonden is.

Stap 3
Voeg de notenolie, rambol en de geraspte notenkaas toe en laat ze al roerende smelten; voeg naar smaak peper en zout toe.

Stap 4
Aan tafel: Serveer de fondue direct op een rechaud en doop afwisselend blokjes brood, champignons, stukjes voorgebakken vlees, groentjes,...

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Foe yong hai

    4

    20 minuten

  • Spaghetti met raapstelen in gehaktsaus

    2

    15 minuten

  • Champignons gevuld met broccoli

    5

    40 minuten

  • Oma’s draadjes vlees a la Eddy

    4

    25 minuten