Ingrediënten

  • 400 gr gruyere, zelf raspen
  • 400 gr emmentaler, zelf raspen
  • 200 gr appenzeller, zelf raspen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1.5 glas witte wijn
  • paprika
  • cherry tomaatjes
  • stokbroden
  • bloemkool, gekookt
  • broccoli, gekookt
  • sap van een halve citroen

Bereiding


Stap 1
Smeer de fonduepan in met de geperste knoflook en zet de pan aan maar laat de knoflook niet verkleuren.

Stap 2
Schenk 1 a 2 glazen witte wijn in de fonduepan en breng het aan de kook.

Stap 3
Schep de geraspte kaas erdoor zodat die lekker smeuïg wordt.

Stap 4
Knijp het sap van de citroen boven de fondue uit zodat de kaasfondue bindt en start met dippen.

Variatietips

  1. Je kan de Appenzeller kaas ook vervangen door een kaas die je zelf lekker vindt.
  2. Serveer en ook lekker fruit in stukjes bij om tussendoor te eten.
‹ Terug