19 december 2005
3 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 1 struik paksoi
  • 1 zakje amoy wokexpress woksaus (smaak: oester-knoflook)
  • 300-400 gr chinese eiermie
  • 300 gr biefstuk of bieflapjes
  • 3 bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • 3 el (wok)olie

Bereiding

Stap 1
Snijd het vlees in reepjes en bak het in de (wok) olie goudbruin in ongeveer 5 minuutjes. Als je wok olie gebruikt, krijgt je vlees een heerlijke smaak, maar je kan ook gewoon zonnebloemolie gebruiken.

Stap 2
Snijd de paprika in stukjes en bak deze even mee.

Stap 3
Was de paksoi en snijd het groene gedeelte in reepjes (het witte gedeelte gebruik ik nooit, is veel te hard en niet lekker). Voeg dit toe aan het vlees-paprikamengsel en bak het mee tot het heel klein is geworden (is al in een paar minuutjes).

Stap 4
Maak ondertussen de mie volgens de verpakking.

Stap 5
Doe de wok saus door het vleesmengsel en meng het er goed door. Mie afgieten en door het mengsel scheppen.

Stap 6
Even doorwarmen en dan serveren. Bestrooien met de bosuitjes, die je in ringetjes hebt gesneden.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Bleekselderij gegratineerd met kaas

    4

    40 minuten

  • Zalm lasagne

    2

    25 minuten

  • Lomo a la pimienta (ossenhaas)

    4

    60 minuten

  • Rundvlees met bonen met een fris vleugje van claar

    2

    25 minuten