Ingrediënten
- 1 struik paksoi
- 1 zakje amoy wokexpress woksaus (smaak: oester-knoflook)
- 300-400 gr chinese eiermie
- 300 gr biefstuk of bieflapjes
- 3 bosuitjes
- 1 rode paprika
- 3 el (wok)olie
Bereiding
Stap 1
Snijd het vlees in reepjes en bak het in de (wok) olie goudbruin in ongeveer 5 minuutjes. Als je wok olie gebruikt, krijgt je vlees een heerlijke smaak, maar je kan ook gewoon zonnebloemolie gebruiken.
Stap 2
Snijd de paprika in stukjes en bak deze even mee.
Stap 3
Was de paksoi en snijd het groene gedeelte in reepjes (het witte gedeelte gebruik ik nooit, is veel te hard en niet lekker). Voeg dit toe aan het vlees-paprikamengsel en bak het mee tot het heel klein is geworden (is al in een paar minuutjes).
Stap 4
Maak ondertussen de mie volgens de verpakking.
Stap 5
Doe de wok saus door het vleesmengsel en meng het er goed door. Mie afgieten en door het mengsel scheppen.
Stap 6
Even doorwarmen en dan serveren. Bestrooien met de bosuitjes, die je in ringetjes hebt gesneden.