14 maart 2021
2 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 2 stuks tonijnfilet (30 minuten op kamertemperatuur)
  • 100 gr gemengde sla (nootachtige)
  • 100 gr wakame (zeewiersalade)
  • 2 el yoghurtdressing
  • 2 stuks eieren, per ei in een bakje uit de schil
  • 6 el sojasaus (ik gebruik de gewone en de sweet en spicy van tomasu)
  • 4 el sesamzaad, geroosterd
  • 4 el olijfolie

Variatietips

  1. Meng fukame door de sesamzaadjes, te verkrijgen bij de grotere toko zoals Oriental.

Bereiding

Stap 1
Voordat je start haal de tonijn 30 minuten van te voren uit de koelkast op kamertemperatuur. Verdeel de salade over 2 borden en verhit ondertussen de grillpan op middellaag vuur.

Stap 2
Meng met je handen (voor het beste resultaat) door de salade de yoghurtdressing door de sla, 1 eetlepel per bord.

Stap 3
Verdeel de wakame over de 2 borden.

Stap 4
Maak een mengsel van 3 el olijfolie met 2 el sojasaus en smeer hiermee de 2 tonijnfilets aan alle zijdes goed in.

Stap 5
Maak een gepocheerd is door water met een flinke scheut blanke keukenazijn te koken. Het water moet echt goed borrelen.

Stap 6
Dan het ei die al klaar staat in bakjes voorzichtig in het water laten glijden. Je ziet meteen dat het ei naar elkaar trekt. Tweede ei erbij en 3 minuten laten koken. Uit laten lekken en op een papiertje uit laten lekken.

Stap 7
Als het goed is is je grillpan inmiddels goed heet dus kan de tonijnfilet erin worden gelegd. Beweeg de tonijnfilets daarna niet meer maar houdt goed in de gaten hoe deze kleurt. Als je ziet dat de tonijn bijna vanaf onder tot 1/3 is gekleurd kan je de tonijn omdraaien en herhalen. In mijn grillpan duurt het ongeveer 3 minuten per zijde maar dit is afhankelijk van je grillpan en het fornuis.

Stap 8
Maak ondertussen een mengsel van de rest van de sojasaus en de olijfolie. Leg de tonijnfilets op een schone plank en smeer deze in met het mengsel van sojasaus en olijfolie. Verdeel de sesam en evt. wakame over een plat bord en druk de tonijn erin zodat alle zijdes bedekt zijn.

Stap 9
Snij de filet in plakken van ongeveer een cm en dan niet met de strepen van de tonijn maar precies andersom zodat het makkelijker snijdt en je mooie repen met streepjes krijgt.

Stap 10
Verdeel de stukjes tonijn trapsgewijs over de salade en besprekel eventueel nog met wat extra sojasaus om het af te maken. Serveer met een gepocheerd ei.

Variatietips

  1. Meng fukame door de sesamzaadjes, te verkrijgen bij de grotere toko zoals Oriental.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!