15 juni 2005
2 personen
35 minuten

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine
  • 35 gr boter
  • 35 gr bloem
  • 0.25 l visbouillon
  • 250 gr visrestjes
  • 1 el room of melk
  • zout en peper
  • fijngehakte peterselie
  • 1 ei
  • paneermeel

Variatietips

  1. Lekker met wat groentjes ertussen gemengd: erwtjes, worteltjes, spinazie.
  2. Probeer ook eens wat puree of rijst door het vismengsel te doen, of met kaas.
  3. Ook lekker met gekookte eitjes fijngehakt bij je vismengsel.

Bereiding

Stap 1
Week de gelatine in ruim koud water.

Stap 2
Smelt de boter, voeg de bloem droog toe en, al roerend, langzaam de bouillon.

Stap 3
Vermeng de saus met de uitgeknepen gelatine, het visvlees, de room, peper, zout en peterselie.

Stap 4
Strijk de ragout uit op een bord en laat haar koud worden.

Stap 5
Vorm met twee lepels 8 kroketten, wentel deze door paneermeel en vorm ze op tafel bij. Haal de kroketten door losgeklopt ei en rol ze nogmaals door paneermeel.

Stap 6
Bak de kroketten 3-5 minuten in frituurvet van 180 graden c. laat ze uitlekken in een vergiet.

Variatietips

  1. Lekker met wat groentjes ertussen gemengd: erwtjes, worteltjes, spinazie.
  2. Probeer ook eens wat puree of rijst door het vismengsel te doen, of met kaas.
  3. Ook lekker met gekookte eitjes fijngehakt bij je vismengsel.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Hapje voor mannen op een feestje

    10

    20 minuten

  • Salade van tonijn en witte bonen

    5

    80 minuten

  • Tonijn sashimi

    4

    15 minuten

  • Garnalen truffelmayonaise amuse

    4

    10 minuten