31 december 2005
4 personen
35 minuten

Ingrediënten

  • 4 halve kipfilets
  • 1 pak filodeeg (ah)
  • 100 gr gesmolten boter
  • 3 el mangochutney
  • 1 kleine ui (of 2 bosuitjes)
  • 1 el crème fraiche
  • zout en peper

Bereiding

Stap 1
Laat het filodeeg op kamertemperatuur in 1 uur en 40 minuten ontdooien (staat op de verpakking).

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 3
Snijd de ui heel fijn of rasp hem. Meng de mangochutney, crème fraiche en ui in een kommetje.

Stap 4
Neem een velletje filodeeg en besmeer deze een beetje met gesmolten boter. Leg een ander velletje erop. Ook deze besmeren en een kipfilet erop leggen.

Stap 5
Bestrooi met zout en peper en doe een beetje van het mangomengsel erop. Klap de onderkant erover en dan de zijkanten naar het midden en rol op. Dus je maakt een soort loempia ervan.

Stap 6
Doe dit met alle vellen. Leg ze op een ingevette bakplaat en bestrijk met de rest van de gesmolten boter.

Stap 7
Bak ze in 20 minuten bruin en gaar en eet lekker met gebakken aardappels en salade.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Toast champignons met blauwe kaas

    4

    30 minuten

  • Biefstuk-rambol nuggets

    4

    20 minuten

  • Gevulde eieren met kabeljauwpuree en een garnaaltje

    8

    15 minuten

  • Kaassticks met notenkorstje

    4

    15 minuten