30 maart 2005
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr raapstelen
  • 400 gr tilapia-filet
  • 1 el paprikapoeder
  • 5 plakken bladerdeeg
  • 50 gr hazelnoten
  • 1 el tijm
  • zout en peper
  • 150 gr brie
  • 2 el olijfolie

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes deeg uitgespreid op het aanrecht ontdooien.

Stap 2
Hak de hazelnoten fijn en meng er op een bord de tijm, een ½ eetlepel paprikapoeder en zout en peper naar smaak door.

Stap 3
Snijd de tilapiafilets in repen van ca. 2 cm breed.

Stap 4
Wentel de repen door het notenmengsel.

Stap 5
Snijd de brie in dunne plakjes. Vet een lage taartvorm (doorsnede ca. 27 cm) in.

Stap 6
Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven aanrecht en rol ze uit tot een ronde lap van ca. 30 cm.

Stap 7
Bekleed de vorm met het deeg.

Stap 8
Schep de gewassen en grofgesneden raapsteeltjes op de bodem.

Stap 9
Leg de plakjes brie erop en vervolgens de repen tilapia en sprenkel de olijfolie erover.

Stap 10
Bak de taart één richel onder het midden in de oven in ca. 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Stap 11
Serveer de taart warm of lauwwarm in de vorm.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Gevulde filet van Eddy

    4

    60 minuten

  • Nasi

    4

    20 minuten

  • Aardappelpuree met savooiekool

    4

    45 minuten

  • Gevulde gepofte aardappels

    4

    70 minuten