11 februari 2006
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten of acht drumsticks
  • sap van een halve citroen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 5 tenen knoflook, geperst
  • 1 el geraspte gember
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el korianderzaad
  • zout
  • snufje paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • 2.5 dl yoghurt
  • enkele druppels rode kleurstof

Variatietips

  1. Geef er saffraanrijst bij.
  2. Lekker met naanbrood.

Bereiding

Stap 1
Dag 1:

Stap 2
Meng de ui, de knoflook, de gember, het korianderzaad, het komijnzaad, het citroensap en het zout in een keukenmachine tot een gladde massa.

Stap 3
Meng dit met de yoghurt.

Stap 4
Voeg nu paprika en chilipoeder toe en roer nog even flink.

Stap 5
Blijf roeren en druppel wat rode kleurstof door het geheel totdat een dieprode kleur ontstaat.

Stap 6
Doe de kip in een schaal en schenk het mengsel erover. Laat een nacht marineren.

Stap 7
Dag 2:

Stap 8
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 9
Haal de kip uit de marinade en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 10
Bak de kip in 45 minuten totdat hij door en door gaar is.

Variatietips

  1. Geef er saffraanrijst bij.
  2. Lekker met naanbrood.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Nasi

    4

    20 minuten

  • Kaasfondue zonder alcohol voor Fabrizia

    4

    30 minuten

  • Daging sapi ketjap van tante Mary (Indonesisch draadjesvlees)

    2

    130 minuten

  • Notenvis met aardappeltjes, prei en sojascheuten

    4

    50 minuten