5 mei 2007
2 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 2 tl olie
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 500 gr (kogel) biefstuk
  • 185 gr kousenband in stukken van ongeveer 20 cm
  • 2 limoenblaadjes, gesnipperd
  • 2 kaffir
  • 2 tl bruine suiker
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 el thaise vissaus (nam pla)
  • korianderblaadjes
  • eventueel witte rijst of mie of bami

Variatietips

  1. De kouseband kan je vervangen door sperzieboontjes.

Bereiding

Stap 1
Blancheer de kousenband ongeveer 5 minuten en verhit de olie en knoflook in een wok op middelhoog vuur. Zodra de olie heet is, het vuur hoog zetten en het rundvlees in ongeveer 3 minuten lichtbruin bakken.

Stap 2
Vervolgens de kousenband, limoenblaadjes, suiker, sojasaus en vissaus mee roerbakken totdat de kousenband een beetje kleur gaan krijgen. Roer snel de koriander erdoor heen en serveer direct met bijvoorbeeld witte rijst.

Variatietips

  1. De kouseband kan je vervangen door sperzieboontjes.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Bissara

    4

    50 minuten

  • Taco’s met chili

    4

    35 minuten

  • Kaasfondue van Tom

    4

    15

  • Carpaccio culinair van Eddy

    4

    20 minuten