7 april 2007
2 personen
75 minuten

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 1 ui
  • 150 gr champignons in vieren gesneden
  • 1 teen knoflook in dunne plakjes
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes
  • 2 potjes witte bonen (samen 400gr)
  • 1 tl provençaalse kruiden
  • zout en peper
  • klont braadboter
  • half bakje blue band culinesse

Variatietips

  1. Lekker met stokbrood, salade en een glas rode wijn.

Bereiding

Stap 1
Dep de bouten droog en bak ze licht bruin in een braadpan.

Stap 2
Haal de bouten uit de pan en bak de champignons licht bruin. Bak de ui en de knoflook even mee.

Stap 3
Doe dan de kruiden, tomaten, blue band culinaire erbij en maak op smaak met peper en zout. Leg de bouten in het mengsel en laat 30 min zachtjes stoven.

Stap 4
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 5
Haal de bouten uit het prutje en leg ze in een ovenschaal.

Stap 6
Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken. Roer de bonen dan door het tomaten mengsel en schep dit over de bouten.

Stap 7
Dek de ovenschotel af met folie als je geen deksel hebt en zet deze in de oven voor 45 min.

Variatietips

  1. Lekker met stokbrood, salade en een glas rode wijn.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten