7 januari 2006
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 700 a 800 gram gekookte schorseneren
  • 1 a 2 sjalotjes
  • 100 a 200 gram spekblokjes of garnaaltjes
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 250 ml melk
  • 50 ml kookvocht of water met bouillonblokje
  • 1 tl kerriepoeder (mag meer zijn)
  • peper en zout
  • 100 gr gemalen kaas naar keuze
  • gemalen kaas om erover te strooien

Variatietips

  1. Leg schijfjes ei bij het ovenschoteltje.
  2. Hoeveelheden kruiden en saus hangt af van persoonlijke smaak.

Bereiding

Stap 1
Schil de schorseneren met een dunschiller en kook ze in water in ongeveer 15 minuten gaar. Bewaar het kookvocht.

Stap 2
Bak de spekblokjes in een Tefal pan.

Stap 3
Snij het sjalotje in stukjes en stoof het aan in een pannetje. Voeg bij de spekblokjes.

Stap 4
Maak een roux met de boter, bloem, kookvocht en melk. Doe er de kaas bij en roer tot een mooie dikke gladde saus.

Stap 5
Doe er vervolgens kerriepoeder, spekblokjes (of garnaaltjes) en sjalotjes. Kruid verder naar smaak met peper en zout.

Stap 6
Leg de schorseneren in een ovenschaal en overgiet met de saus. Strooi er nog wat gemalen kaas over en laat in oven gratineren tot de kaas mooi goudbruin wordt.

Variatietips

  1. Leg schijfjes ei bij het ovenschoteltje.
  2. Hoeveelheden kruiden en saus hangt af van persoonlijke smaak.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten