Ingrediënten
- 700 a 800 gram gekookte schorseneren
- 1 a 2 sjalotjes
- 100 a 200 gram spekblokjes of garnaaltjes
- 50 gr boter
- 50 gr bloem
- 250 ml melk
- 50 ml kookvocht of water met bouillonblokje
- 1 tl kerriepoeder (mag meer zijn)
- peper en zout
- 100 gr gemalen kaas naar keuze
- gemalen kaas om erover te strooien
Variatietips
- Leg schijfjes ei bij het ovenschoteltje.
- Hoeveelheden kruiden en saus hangt af van persoonlijke smaak.
Bereiding
Stap 1
Schil de schorseneren met een dunschiller en kook ze in water in ongeveer 15 minuten gaar. Bewaar het kookvocht.
Stap 2
Bak de spekblokjes in een Tefal pan.
Stap 3
Snij het sjalotje in stukjes en stoof het aan in een pannetje. Voeg bij de spekblokjes.
Stap 4
Maak een roux met de boter, bloem, kookvocht en melk. Doe er de kaas bij en roer tot een mooie dikke gladde saus.
Stap 5
Doe er vervolgens kerriepoeder, spekblokjes (of garnaaltjes) en sjalotjes. Kruid verder naar smaak met peper en zout.
Stap 6
Leg de schorseneren in een ovenschaal en overgiet met de saus. Strooi er nog wat gemalen kaas over en laat in oven gratineren tot de kaas mooi goudbruin wordt.
Variatietips
- Leg schijfjes ei bij het ovenschoteltje.
- Hoeveelheden kruiden en saus hangt af van persoonlijke smaak.