7 november 2008
4 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • kipfilet
  • kruiden- / knoflookboter
  • haricots verts
  • tomaten
  • uien
  • boter
  • peper
  • zout
  • knoflook

Variatietips

  1. Haricots verts vervangen door spinazie.
  2. Lekker met gebakken aardappels.
  3. Lekker met rijst.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2
Kook de haricots verts beetgaar.

Stap 3
Sla of rol de 1/2 kipfilet plat. Kruid de kipfilet met peper, zout en knoflook. Verkruimel knoflookboter over de kipfilet.

Stap 4
Leg een aantal haricots verts op de kipfilet en rol deze op. Zet de kipfilet vast met satéprikker.

Stap 5
Snij de uien klein en snij de tomaat in niet al te kleine stukjes.

Stap 6
Doe een kuipje kruiden- / knoflookboter in de pan laten smelten en doe er ongeveer 50 gram boter bij. Laat de kipfilet rondom een klein beetje bruin worden samen met de uien.

Stap 7
Leg de kipfilet in een braadslee en verdeel de uien en de boter over de kipfilet, doe de tomaat erbij en plaats de braadslee 30 minuten in de oven. Af en toe de boter en de uien over de kipfilet scheppen. Een halve kipfilet per persoon.

Variatietips

  1. Haricots verts vervangen door spinazie.
  2. Lekker met gebakken aardappels.
  3. Lekker met rijst.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!