Ingrediënten
- 500 gr spruitjes
- 1 ui, in kleine stukjes
- 2 tomaten, ontveld en in kleine stukjes
- 1 teen knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- zout en peper
- olijfolie
- 0.5 tl komijn
- kwart bosje gladde peterselie, gehakt
- half glaasje water
Variatietips
- Je kan er ook stukjes wortel doorheen doen.
- Lekker met gekookte aardappels en gebakken kipfilet of gebakken vis.
Bereiding
Stap 1
Bak de ui en tomaat in wat olijfolie en voeg de knoflook toe (uitgeperst of fijngesneden). Fruit dit even aan. Doe dan de kruiden erbij en schep dit even om.
Stap 2
De spruitjes erdoor scheppen en het water erbij doen. Doe de deksel erop en laat op laag vuur een kwartiertje tot 15-20 minuten pruttelen tot een mooi sausje.
Variatietips
- Je kan er ook stukjes wortel doorheen doen.
- Lekker met gekookte aardappels en gebakken kipfilet of gebakken vis.