6 januari 2006
3 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr spruitjes
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 0.5 tl komijn
  • kwart bosje gladde peterselie, gehakt
  • half glaasje water

Variatietips

  1. Je kan er ook stukjes wortel doorheen doen.

Bereiding

Stap 1
Kook de spruitjes gaar, maar niet te zacht.

Stap 2
Snijd de ui in kleine stukjes en ontvel de tomaten en snijd die ook in kleine stukjes.

Stap 3
Bak de ui en tomaat in wat olijfolie en voeg de knoflook toe (uitgeperst of fijngesneden). Fruit dit even aan. Doe dan de kruiden erbij en schep dit even om.

Stap 4
De spruitjes erdoor scheppen en het water erbij doen. Doe de deksel erop en laat op laag vuur een kwartiertje tot 20 minuten pruttelen tot een mooi sausje.

Stap 5
Lekker met gekookte aardappels en gebakken kipfilet of gebakken vis.

Variatietips

  1. Je kan er ook stukjes wortel doorheen doen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Zalm in bladerdeeg

    2

    35 minuten

  • Karbonade met kokosrijst en roergebakken boontjes

    4

    45 minuten

  • Mousaka

    6

    60 minuten

  • Gratin van kip broccoli en pasta

    4

    30 minuten