Ingrediënten
- 500 gr spruitjes
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 teen knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- zout en peper
- olijfolie
- 0.5 tl komijn
- kwart bosje gladde peterselie, gehakt
- half glaasje water
Variatietips
- Je kan er ook stukjes wortel doorheen doen.
Bereiding
Stap 1
Kook de spruitjes gaar, maar niet te zacht.
Stap 2
Snijd de ui in kleine stukjes en ontvel de tomaten en snijd die ook in kleine stukjes.
Stap 3
Bak de ui en tomaat in wat olijfolie en voeg de knoflook toe (uitgeperst of fijngesneden). Fruit dit even aan. Doe dan de kruiden erbij en schep dit even om.
Stap 4
De spruitjes erdoor scheppen en het water erbij doen. Doe de deksel erop en laat op laag vuur een kwartiertje tot 20 minuten pruttelen tot een mooi sausje.
Stap 5
Lekker met gekookte aardappels en gebakken kipfilet of gebakken vis.
Variatietips
- Je kan er ook stukjes wortel doorheen doen.