Ingrediënten
- groenten vb. 1 bloemkool
- 2 el bloem
- 3 eieren
- 1 el witte wijn of melk
- gemalen kaas
Variatietips
- Ook lekker met courgette, champignons... enz.
- Je kan kiezen welke kaas: feta mengen met Parmezaan, oude kaas,... enz.
Bereiding
Stap 1
Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook ze al dente in gezouten water.
Stap 2
Laat uitlekken en leg in ijskoud water. Ze moeten lichtjes knapperig blijven.
Stap 3
Meng met een lepel de eierdooiers met de wijn/melk, de bloem, kaas en wat zout tot een smeuïg deeg. Meng er de stijfgeklopte eiwitten onder.
Stap 4
Dompel de bloemkoolroosjes in dit deeg en bak ze in frituurolie op 170 °.
Stap 5
Bestrooi lichtjes met zout en dien op. Lekker met allerlei sausjes vb. cocktailsaus.
Variatietips
- Ook lekker met courgette, champignons... enz.
- Je kan kiezen welke kaas: feta mengen met Parmezaan, oude kaas,... enz.