27 januari 2006
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • groenten vb. 1 bloemkool
  • 2 el bloem
  • 3 eieren
  • 1 el witte wijn of melk
  • gemalen kaas

Variatietips

  1. Ook lekker met courgette, champignons... enz.
  2. Je kan kiezen welke kaas: feta mengen met Parmezaan, oude kaas,... enz.

Bereiding

Stap 1
Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook ze al dente in gezouten water.

Stap 2
Laat uitlekken en leg in ijskoud water. Ze moeten lichtjes knapperig blijven.

Stap 3
Meng met een lepel de eierdooiers met de wijn/melk, de bloem, kaas en wat zout tot een smeuïg deeg. Meng er de stijfgeklopte eiwitten onder.

Stap 4
Dompel de bloemkoolroosjes in dit deeg en bak ze in frituurolie op 170 °.

Stap 5
Bestrooi lichtjes met zout en dien op. Lekker met allerlei sausjes vb. cocktailsaus.

Variatietips

  1. Ook lekker met courgette, champignons... enz.
  2. Je kan kiezen welke kaas: feta mengen met Parmezaan, oude kaas,... enz.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Kip tandoori

    4

    60 minuten

  • Indonesische kalkoen van Esnie

    4

    90 minuten

  • Noten fondue

    4

    10 minuten

  • Gerookte zalm-kipfilet

    4

    25 minuten