‹ recepten

Gehaktbal

  • 26 mei 2005
  • 20 minuten

Ingredi├źnten (4 personen)

  • 800 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 2 verkruimelde beschuitjes
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • bakboter
  • olie

Bereiden Stap voor stap koken

Stap 1

Stap 1
Kneedt de gehakt met een uien snippers, geklutst ei, peper, zout, knoflook, paprikapoeder en een beschuitje. Goed kneden is belangrijk zodat de kruiden goed door het gehakt gemengd is. 4 ballen draaien. In een pan wat olie met wat boter verhitten en vervolgens eerst de ballen dichtschroeien en daarna op een middel vuurtje gaar en goudbruin laten worden.

Variatietips

  • Eerst de uien glazig bakken en dan pas door het gehakt kneden.
  • In plaats van verkruimeld beschuit paneermeel gebruiken.