26 mei 2005
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 800 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 2 verkruimelde beschuitjes
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • bakboter
  • olie

Variatietips

  1. Eerst de uien glazig bakken en dan pas door het gehakt kneden.
  2. In plaats van verkruimeld beschuit paneermeel gebruiken.

Bereiding

Stap 1
Kneedt de gehakt met een uien snippers, geklutst ei, peper, zout, knoflook, paprikapoeder en een beschuitje. Goed kneden is belangrijk zodat de kruiden goed door het gehakt gemengd is. 4 ballen draaien. In een pan wat olie met wat boter verhitten en vervolgens eerst de ballen dichtschroeien en daarna op een middel vuurtje gaar en goudbruin laten worden.

Variatietips

  1. Eerst de uien glazig bakken en dan pas door het gehakt kneden.
  2. In plaats van verkruimeld beschuit paneermeel gebruiken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Gehaktballetjes aan een bijzonder spiesje

    4

    30 minuten

  • Beef Stroganof

    4

    40 minuten

  • Atjar Babi

    2

    30 minuten

  • Gevulde filet

    4

    60 minuten