• 26 mei 2005
  • 4 personen
  • 20 minuten

Ingrediënten

  • 800 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 2 verkruimelde beschuitjes
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • bakboter
  • olie

Bereiding


Stap 1
Kneedt de gehakt met een uien snippers, geklutst ei, peper, zout, knoflook, paprikapoeder en een beschuitje. Goed kneden is belangrijk zodat de kruiden goed door het gehakt gemengd is. 4 ballen draaien. In een pan wat olie met wat boter verhitten en vervolgens eerst de ballen dichtschroeien en daarna op een middel vuurtje gaar en goudbruin laten worden.

Variatietips

  1. Eerst de uien glazig bakken en dan pas door het gehakt kneden.
  2. In plaats van verkruimeld beschuit paneermeel gebruiken.
‹ Terug