Ingrediënten

  • 1 kg varkensvlees, in stukjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl djinten
  • 1 ui
  • 1 klein stukje trassie
  • zout
  • peper
  • ketjap A
  • 1 vleesbouillonblokje

Bereiding


Stap 1
De teentjes knoflook en ui fijn snijden. Olie in een pan doen en heet laten worden en de teentjes knoflook en de ui fruiten. De ketoember, djinten, stukje trassie, zot en peper en door roeren. Het vlees erbij braden, scheutje ketjap A erbij en laten sudderen tot het gaar is. Vleesbouillonblokje en een 1 à 2 bekers water erbij en ongeveer 1 uur laten sudderen.

Variatietips

  1. Dit Indonesische vleesgerecht is lekker bij de nasi goreng en sajoer boontjes.
  2. Je kan er emping, kroepoek en andere Indonesische bijgerechten bij serveren.
‹ Terug