Ingrediënten

  • 300 gr kip, rundvlees of varkenslapjes
  • 3 uien, niet al te grof gesneden
  • snufje nootmuskaat
  • 8 kruidnagels
  • 1 bouillonblokje
  • 1.5 kopje ketjap
  • 80 gr margarine
  • 0.5 kopje (olijf) olie
  • 2 kopje water
  • suiker
  • zout

Bereiding


Stap 1
Kip insnijden om kruidnagels er in te steken en ketjap er over schenken zodat het minimaal paar uurtjes in de koelkast kan intrekken.

Stap 2
In een braadpan een kopje (olijf)olie verwarmen samen met de margarine. De uien in de pan glazig bakken, zodra de uien glazig zijn, de andere ingrediënten toevoegen en ook wat water en ketjap.

Stap 3
Het vuur op lage stand zetten zodat je de kippenpoten kan smoren met de deksel op de pan, tot het vlees lekker zacht en gaar is.

Variatietips

  1. Je kan kippenpoten of kippendijfilet gebruiken
  2. 2 tomaatjes toevoegen.
‹ Terug