3 juni 2005
2 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine kip ± 800 gram
  • 2 el boter
  • 3 el fijn gesnipperde uien
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • stukje assem ter grootte van een walnoot
  • 1 el ketjap
  • peper en zout
  • citroensap

Variatietips

  1. Je kan ook kipfilet gebruiken, dit heeft ook als voordeel dat het vlees sneller gaar is.
  2. Met sambal er door heen heb je een pittigere variant.

Bereiding

Stap 1
Snijd de kip in 4 stukken, wrijf de stukken kip in met een papje van assem, zout en peper vermengd met 1 à 2 eetlepels water. Laat de stukken kip minstens 60 minuten in de marinade in de koelkast staan.

Stap 2
Verhit de boter in een pan, bak hierin de stukken kip aan alle zijden goudbruin.

Stap 3
Bak de uien en de knoflook mee tot ze geel worden.

Stap 4
Maak de jus af met beetje water, de ketjap en de citroensap en stoof de kip hierin tot het vlees gaar is.

Variatietips

  1. Je kan ook kipfilet gebruiken, dit heeft ook als voordeel dat het vlees sneller gaar is.
  2. Met sambal er door heen heb je een pittigere variant.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Vlaamse vol au vent

    4

    90 minuten

  • Toemis tahoe en taugé van mams

    4

    15 minuten

  • Katenfilet van Eddy

    2

    20 minuten

  • Gebraden kip met gebakken aardappelen

    4

    120 minuten