• 21 december 2005
  • 4 personen
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 stuks kipfilets
  • 2 stuks broccoli, in roosjes
  • 1 zakje kerriesaus (maggi)
  • 1 klein trosje witte druiven
  • zout
  • peper
  • 400 gr rijst
  • 1 kruidenbouillonblokje

Bereiding


Stap 1
Kook de rijst met het bouillonblokje gaar en bestrooi ondertussen de kipfilets met zout en peper en bak ze goudbruin en gaar.

Stap 2
Kook de broccoli in vijf minuutjes gaar (met wat zout erbij). Als ze gaar zijn schep je de roosjes er met een schuimspaan uit en giet 250 ml van het kookvocht in een maatbeker. Gooi de rest van het kookvocht weg.

Stap 3
Doe de 250 ml terug in de pan en voeg het zakje kerriesaus toe. Roer dit er goed door met een garde. Breng aan de kook en zet dan weer laag, wel blijven roeren anders komen er klontjes in.

Stap 4
Haal de velletjes van de druiven af en voeg ze toe aan de kerriesaus. Even doorwarmen en serveren met de rijst, broccoli en kipfilet.Dit kip met kerrie-druivensaus recept is makkelijk, maar superlekker recept.

Variatietips

  1. Gebruik in plaats van druiven, stukjes ananas.
  2. Houd je van een beetje pit marineer de kip dan extra met sambal.
‹ Terug