6 maart 2012
4 personen
70 minuten

Ingrediënten

  • 4 stuks ontvelde kipkarbonades
  • 1 snufje chilipoeder (of cayennepeper)
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 1 snufje zout
  • 30 gr boter (of bak- en braadproduct)

Variatietips

  1. Deze bereidingsmethode kan worden toegepast bij alle soorten kipvlees met botten (poten, drumsticks, halve kip).

Bereiding

Stap 1
VOORBEREIDING (5 minuten) Kruid de karbonades aan beide zijden met chilipoeder, paprikapoeder en zout.

Stap 2
BEREIDING (65 minuten) Bak de kip gedurende 10 minuten aan op hoog / middelhoog vuur. De kip moet mooi bruin kleuren maar mag niet verbranden.

Stap 3
Temper het vuur en doe de deksel op de pan. Laat het vlees gedurende 5 minuten smoren.

Stap 4
Draai het vuur nu naar de laagste stand en laat het nog gedurende 50 minuten smoren. Je zult zien dat langzaam sappen loskomen uit het vlees. Als het vlees droogbakt doe er dan een scheutje water erbij. Je hebt dan waarschijnlijk het vuur op een te hoge stand staan. SERVEERTIP Serveer met gebakken aardappelen en groente.

Variatietips

  1. Deze bereidingsmethode kan worden toegepast bij alle soorten kipvlees met botten (poten, drumsticks, halve kip).
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!