5 maart 2006
2 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 3 el japanse sojasaus
  • 2 el sake
  • 1.5 el mirin (zoete sake)
  • 1.5 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl vrije verse gember
  • 2 el olie

Variatietips

  1. De mirin kan ook vervangen worden door zoete sherry.

Bereiding

Stap 1
Snijd de kipfilet in stukjes van ongeveer 1 cm dik.

Stap 2
Maak de marinade, voeg de soja, sake, mirin, suiker en gember samen in een lage bak waarin de kip daarna kan worden gelegd. Roer de ingrediënten door elkaar tot dat de suiker is opgelost. Leg de kip in de marinade en zorg dat hij goed bedekt word door de marinade. Plaats het dan in de koelkast gedurende een uur om de marinade goed in de kip te laten trekken.

Stap 3
Haal de kip uit de marinade maar gooi deze niet weg!! Bak de kip in een lage pan tot dat hij wat knapperig word. Haal dan de kip uit de pan.

Stap 4
Doe de rest van de marinade in de pan samen met 3 eetlepels water. Roer dit goed door en laat het koken. Doe dan de kip terug in de pan en kook dit tot dat het goed gaar is. Laat het gerecht dan even tot rust komen. Controleer de saus, is hij nog te waterig dan moet hij nog even doorkoken.

Stap 5
Serveer de kip met de saus er overheen en serveer samen met frisse groentes en rijst.

Variatietips

  1. De mirin kan ook vervangen worden door zoete sherry.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Gebakken kipfilet met sinaasappel-tijm saus

    4

    40 minuten

  • Kip met een heerlijke smaak sensatie

    4

    120 minuten

  • Kip met korstje van kerrie en yoghurt

    2

    45 minuten

  • Ayam ketjap (Indonesische stoofschotel van kip)

    2

    90 minuten