Ingrediënten

  • 3 grote uien
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl sambal oelek (mag ook meer)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stengel sereh
  • 0.25 blok santen
  • klein blikje tomatenpuree
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 1 blad salam
  • 1 blad daon poeroet
  • stukje trassi

Bereiding


Stap 1
Snijd een kip in stukken en wrijf de stukken in met een mengsel van zout, peper en nootmuskaat.

Stap 2
Fruit in wat olie de trassi, fijn gesneden uien, fijngesneden tenen knoflook, stengel sereh, ketoembar en sambal.

Stap 3
Voeg de stukken kip toe en als de kip bruin is voeg dan de santen toe plus een klein blikje tomaten puree (of 2 a 3 gesneden tomaten).

Stap 4
Goed roeren en op klein vuur nog een half uurtje laten sudderen.

Variatietips

  1. Sambal kan naar smaak meer toegevoegd worden.
  2. Serveren met witte rijst en toemisboontjes.
  3. Vervang de kip door kippendijen.
  4. Vervang het blikje tomatenpuree door 2 a 3 gesneden tomaten.
‹ Terug