Ingrediënten

  • 500 gr sukadelappen in stukken
  • 2 el bloem
  • 50 gr boter
  • 250 gr spekblokjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 500 ml rode wijn
  • 250 gr kastanje champignons
  • 6 bospenen in schijfjes
  • 2 tomaatjes in stukjes
  • 2 laurierblaadjes
  • zout
  • zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Doe de stukken sukadelappen in een kom samen met 2 el bloem, zout en peper en schep goed om.

Stap 2
Verwarm de boter in een braadpan of wok en bak hierin de blokjes spek totdat ze bruin zijn.

Stap 3
Schep vervolgens de uien en de teentjes knoflook er door heen totdat ze glazig zijn. Schep het spek-uienmengsel in een kommetje, maar laat het vet in de pan zitten.

Stap 4
Bak de stukjes sukadelappen (zo groot als grote dobbelstenen) goed bruin.

Stap 5
Schep het spek-uienmengsel weer bij het vlees en schep goed door. Schenk vervolgens de rode wijn bij het vlees.

Stap 6
Voeg vervolgens de hele champignons, de schijfjes bospeen, de stukjes tomaatjes en de laurierblaadjes erbij en schep goed door. Breng alles goed aan de kook en laat vervolgens 3-4 uur stoven in de pan met de deksel erop. Wanneer je het in de slowcooker maakt dan vanaf deze stap voor 8 uur in de slowcooker op stand 1 (slow) laten stoven.

Variatietips

  1. Lekker met zelfgemaakte aardappelpuree.
‹ Terug