Ingrediënten
- 500 gr sukadelappen in stukken
- 2 el bloem
- 50 gr boter
- 250 gr spekblokjes
- 2 uien gesnipperd
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 500 ml rode wijn
- 250 gr kastanje champignons
- 6 bospenen in schijfjes
- 2 tomaatjes in stukjes
- 2 laurierblaadjes
- zout
- zwarte peper
Variatietips
- Lekker met zelfgemaakte aardappelpuree.
Bereiding
Stap 3
Schep vervolgens de uien en de teentjes knoflook er door heen totdat ze glazig zijn. Schep het spek-uienmengsel in een kommetje, maar laat het vet in de pan zitten.
Stap 5
Schep het spek-uienmengsel weer bij het vlees en schep goed door. Schenk vervolgens de rode wijn bij het vlees.
Stap 6
Voeg vervolgens de hele champignons, de schijfjes bospeen, de stukjes tomaatjes en de laurierblaadjes erbij en schep goed door. Breng alles goed aan de kook en laat vervolgens 3-4 uur stoven in de pan met de deksel erop.
Wanneer je het in de slowcooker maakt dan vanaf deze stap voor 8 uur in de slowcooker op stand 1 (slow) laten stoven.
Variatietips
- Lekker met zelfgemaakte aardappelpuree.