Ingrediënten

  • citroensap
  • 1 hele kip of stukken kip
  • 8 tenen knoflook fijn gesneden
  • 2 tl vet-sin
  • 1 kipbouillonblokje
  • 0.5 tl zout
  • 2 tl gula djawa of suiker
  • 0.5 kopje water
  • 0.5 kopje ketjap

Bereiding


Stap 1
Een hele kip in stukken snijden en met citroensap goed uitwassen. Olie met een klein stukje margarine goed heet laten worden in de pan en vervolgens de knoflook in fruiten. Het vuur lager zetten.

Stap 2
Zodra de knoflook drijft, de kip in de pan doen met alle ingrediënten, als laatste het water en de ketjap. Op een laag vuur de kip smoren tot die gaar is en telkens goed omroeren of de slowcooker op stand 1 en 6 uur laten staan. Als de kip wat bleek is kan er nog wat extra ketjap worden toegevoegd. De Indonesische stoofschotel van kip, ayam ketjap is klaar om te serveren. Selamat makan!

Variatietips

  1. De hele kip kan vervangen worden door 4 stukken kipfilet
  2. Lekker met wiitte rijst en groente
‹ Terug