Ingrediënten

  • 150 gr pittige gemengde sla
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 4 el pijnboompitjes
  • Thai chili saus
  • zoute ketjap / soja saus
  • 250 gr champignons, in plakjes
  • 1 kipfilet, in blokjes
  • zwarte peper
  • zout
  • olijfolie
  • beetje boter om in te bakken
  • 0.5 komkommer

Bereiding


Stap 1
Neem een grote koekenpan en bak de pijnboompitjes bruin in zonder olie.

Stap 2
Bestrooi de kipfilet met zwarte peper en zout en bak deze in een beetje boter in de pan op matig vuur met een flinke scheut Thai chili saus en een flinke scheut zoute ketjap / sojasaus.

Stap 3
Bak de paprika en de champignons met de kip mee. Blijf ze nu en dan omscheppen voeg nog een beetje Thai chili saus bij. Voeg de lente-uitjes bij het kipmengsel. Blij scheppen tot de kipfilet lekker bruin is en gaar.

Stap 4
Verdeel ondertussen op de 2 borden de zak pittige gemengde sla met de komkommer en leg een paar schijfjes komkommer aan de zijkant van het bord voor de frisse bite! Schep vervolgens het kipgroenten mengsel op de sla en maak af met de pijnboompitjes.

Variatietips

  1. Eventueel nog wat tomaatjes toevoegen.
‹ Terug