22 september 2006
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr verse spinazie
  • 16 plakken rookvlees
  • 1 doosje champignons, in plakjes
  • 4 el pijnboompitten, geroosterd
  • flinke hand parmezaanse kaas
  • sap van een halve citroen
  • olijfolie
  • peper
  • eetlepel grof zeezout

Variatietips

  1. Maak de sla af met tomaatjes.
  2. Gebruik geraspte geitenkaas i.p.v. Parmezaanse kaas.
  3. Voeg wat gebakken courgette toe.

Bereiding

Stap 1
Was de spinazie goed onder koud stromend water. Herhaal dit nog een keertje. Laat uitlekken zodat de spinazie goed droog is.

Stap 2
Bak ondertussen de champignons knapperig op hoog vuur.

Stap 3
Drapeer de spinazie op vier borden. Schik de plakjes rookvlees erop. Schep de champignonnetjes over de salade. Sprenkel de pijnboompitjes over het bord. Strooi de Parmezaanse kaas over het bord.

Stap 4
Klop een dressing van het citroensap, de olie, peper en zout. Lepel de dressing over de sla heen.

Variatietips

  1. Maak de sla af met tomaatjes.
  2. Gebruik geraspte geitenkaas i.p.v. Parmezaanse kaas.
  3. Voeg wat gebakken courgette toe.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Zalm salade schotel

    5

    20 minuten

  • Quinoasalade

    4

    15 minuten

  • Brocolli salade

    1

    20 minuten

  • Dressing van Jovy

    4

    10 minuten