31 maart 2005
4 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr taugé
  • 0.5 blokje tahoe
  • 6 lombok (grof gesneden)
  • 2 uien (grof gesneden)
  • 3 a 4 teentjes knoflook
  • trassi
  • 1 bouillonblokje
  • assem zonder pit
  • 2 el ebbi
  • 1 tl ve-tsin
  • salam
  • laos
  • zout naar smaak
  • suiker naar smaak

Variatietips

  1. Ebbi zijn gedroogde garnalen.
  2. Lekker bij nasi goreng of nasi kuning.

Bereiding

Stap 1
De tahoe in kleine blokjes snijden en voor het gebruik eerst half gaar bakken.

Stap 2
Dan alle ingrediënten (behalve de taugé en tahoe) in weinig olie goed gaar fruiten, daarna de taugé en de tahoe toevoegen.

Stap 3
½ kopje water of bouillon toevoegen om een beetje jus te hebben.

Stap 4
Zout en suiker als laatste naar smaak toevoegen.

Variatietips

  1. Ebbi zijn gedroogde garnalen.
  2. Lekker bij nasi goreng of nasi kuning.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Indonesische kalkoen van Esnie

    4

    90 minuten

  • Rijstballen met gehakt

    4

    60 minuten

  • Pittige runderreepjes

    4

    25 minuten

  • Draadjes vlees, suddervlees, rundvlees

    4

    25 minuten