23 juni 2005
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • rauwe groentjes naar keuze
  • wat pasta
  • tabasco
  • zout en peper
  • knoflook
  • 1 l warme groentebouillon
  • 10 blaadjes gelatine van 2 gr.
  • sneetjes gedroogde of gekookte ham
  • boter
  • boursin kruidenkaasje

Bereiding

Stap 1
Kook da pasta beetgaar en laat afkoelen.

Stap 2
Was alle groentjes en snij ze in blokjes of reepjes naargelang persoonlijke voorkeur.

Stap 3
Laat de gelatineblaadjes zacht worden in koud water.

Stap 4
Breng 1 dl. van de groentebouillon aan de kook en laat de goed uitgeknepen gelatineblaadjes erin oplossen.

Stap 5
Voeg de rest van de bouillon toe, breng op smaak met peper, zout, tabasco en look en laat het mengsel afkoelen tot het begint te geleren.

Stap 6
Schik de Gandaham in de terrinevorm alsook de groentjes en de pasta (of meng de groenten al met de pasta en leg die boven de ham..of ham in blokjes en die ook onder mengen) en giet er de groentebouillon-gelatine over.

Stap 7
Laat opstijven in de koelkast.

Stap 8
Meng wat boter met het kruidenkaasje en serveer bij de groenten terrine.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Macaronisalade met asperges peultjes en rocketpesto

    2

    15 minuten

  • Hachee 2

    4

    120 minuten

  • Gebakken spitskool

    4

    15 minuten

  • Ronnies hete kip

    4

    50 minuten