17 juli 2018
2 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 2 stuks ossenhaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el bieslook
  • 1 el peterselie
  • 1 el basilicum
  • 2 el olie
  • peper
  • zout

Variatietips

  1. Serveer bijvoorbeeld met gebakken champignons en uien.
  2. Serveer met groenten naar keuze en gebakken aardappeltjes.

Bereiding

Stap 1
Meng de olie met de groene kruiden en de peper. Haal de ossenhaas met beide zijdes door het oliekruidenmengsel.

Stap 2
Laag het vlees ongeveer 10 à 15 minuten rusten om op kamertemperatuur te komen en het mengsel in te later trekken. Maak ondertussen groenten voor erbij klaar eventueel ook met aardappeltjes.

Stap 3
Bak de ossenhaas in de grillpan in ongeveer 3 minuten medium gaar.

Stap 4
Laat de ossenhaas in aluminiumfolie 10 minuutjes rusten zodat het vlees langzaam nagaart en de sappen bij het snijden niet wegsijpelen.

Stap 5

Variatietips

  1. Serveer bijvoorbeeld met gebakken champignons en uien.
  2. Serveer met groenten naar keuze en gebakken aardappeltjes.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten