31 maart 2005
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 blikje ananas
  • 1 el ketjap
  • zout en peper
  • gemberpoeder
  • kaneel
  • 300 gr varkensvlees
  • 3 el bloem
  • 2-3 eetlepels olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 groene paprika
  • 2 dl bouillon
  • 3 el sherry
  • 1 el maïzena
  • worcestershiresaus

Bereiding

Stap 1
Voordat je begint eerst het vlees in blokjes snijden en de paprika in stukjes.

Stap 2
Maak een mengsel van 2 eetlepels ananassap, ketjap en de kruiden, marineer het vlees hier circa 1 uur en laat het vlees uitlekken.

Stap 3
Wentel de stukjes vlees door de bloem en bak ze in de olie rondom bruin, bij de gehakt met de ketjap en kruiden en bak het onder omscheppen in de olie bruin.

Stap 4
Voeg de uiensnippers toe, fruit ze tot ze licht gekleurd zijn, fruit dan de paprika mee.

Stap 5
Doe de bouillon en de sherry erbij en laat het geheel 30-45 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 6
Voeg dan de stukjes ananas toe en bind het vocht met de aangemengde maïzena.

Stap 7
Mocht de saus te dik zijn roer er dan wat ananasnat door, breng de saus zonodig op smaak met worcestershiresaus.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Ham in groene kruiden

    4

    30 minuten

  • Babiketjap van schouderkarbonade

    4

    50 minuten

  • Fricandeau met pesto en pijnboompitjes

    2

    30 minuten

  • Babi pangang

    4

    55 minuten