26 februari 2006
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 750 gr fricandeau
  • takjes verse tijm
  • takjes verse rozemarijn
  • 2 grote tenen knoflook
  • halve fles rode wijn
  • olijfolie
  • grof gemalen zeezout
  • zwarte peper uit de molen

Variatietips

  1. Gebruik ossenstaartsoep in plaats van rode wijn.
  2. Gebruik je fantasie wat kruiden betreft. Onthoud: jij bent de kok!

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2
Dep het vlees goed droog met keukenpapier. Snijd het vlees op enkele plaatsten in met een scherp mes.

Stap 3
Trek de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn af en hussel ze door elkaar.

Stap 4
Snijd de tenen knoflook in plakjes. Verdeel de knoflook en de tijm en rozemarijn tussen de sneden van het vlees.

Stap 5
Bestrooi het vlees rijkelijk met zout en peper.

Stap 6
Vet een ovenschaal licht in met olijfolie en leg het vlees in het midden van de schaal.

Stap 7
Giet de rode wijn over het vlees heen.

Stap 8
Zet het vlees in de oven en laat het er een goed half uur in staan (kan ook langer zijn, hangt van de dikte van het vlees af).

Stap 9
Lekker met krielaardappeltjes in de schil en haricots vert omwikkelt met spek.

Variatietips

  1. Gebruik ossenstaartsoep in plaats van rode wijn.
  2. Gebruik je fantasie wat kruiden betreft. Onthoud: jij bent de kok!

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Kalfsstoofpot met room en kappertjes

    4

    150 minuten

  • Vlaamse vol au vent

    4

    90 minuten

  • Gestoofde kalfssukade met scherpe mosterd

    6

    90 minuten

  • Nacho’s

    4

    45 minuten