27 december 2005
1 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 1 kalfsoester (of kipfilet, kalkoenfilet)
  • 1 snede oude of belegen kaas
  • snede gandha ham
  • mosterd
  • zout en peper
  • boter of olijfolie
  • bloem
  • eiwit
  • paneermeel

Variatietips

  1. Steek wat gestoomde groentjes bij de vulling.
  2. Leg een mootje kruidenboter bij hesp i.p.v. de kaas.
  3. Vul met spinazie en spekjes.

Bereiding

Stap 1
Snij de kalfsoester horizontaal open zodanig dat de vulling er in kan. Smeer er wat mosterd in.

Stap 2
Leg er vervolgens de snede gedroogde gandha ham in, de snede kaas en klap de kalfsoesters toe. Prik ze vast met een houten tandenstokertje.

Stap 3
Kruid ze met peper en zout, haal ze door de bloem, eiwit, paneermeel. Vervolgens nog eens door het eiwit en nogmaals door het paneermeel. Bak ze bruin in boter.

Stap 4
Je kan eventueel eerst in de pan rondom aanbakken. Vervolgens in ovenschoteltje leggen, nog sneetje kaas erboven op of klontje kruidenboter en in de oven verder afbakken.

Variatietips

  1. Steek wat gestoomde groentjes bij de vulling.
  2. Leg een mootje kruidenboter bij hesp i.p.v. de kaas.
  3. Vul met spinazie en spekjes.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Babi pangang mams variatie

    4

    90 minuten

  • Pittige runderreepjes

    4

    25 minuten

  • Goreshte bademjoon (Familierecept Azhar)

    4

    4 uur

  • Babiketjap van schouderkarbonade

    4

    50 minuten