• 31 maart 2005
  • 4 personen
  • 75 minuten

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 500 gr rundergehakt
  • olie
  • tomatenpuree
  • 1 groot blik gepelde tomaten
  • knoflook
  • peper
  • zout
  • 150 gr geraspte kaas
  • 3 dl melk
  • 2 uien
  • 2 eieren

Bereiding


Stap 1
De 2 aubergines in dunne plakken snijden, daarna 30 minuten in zout en peper laten liggen wassen en droogdeppen. Daarna bakken in olie, eruit halen en droogdeppen. In de overgebleven olie gehakt rullen met peper en zout. Uien klein snijden bij de gehakt doen, daarna de knoflook, de gepelde tomaten met sap, en de tomatenpuree 20 minuten laten sudderen. Vet de schaal in en verwarm de oven op 200 graden, 10 minuten op . Na 10 minuten op 180 graden zetten. Doe de saus daarna de aubergines om en om in de schaal, eindig met de aubergines. Doe het eimengsel en de melk er overheen en bestrooi het met geraspte kaas. Laat het 45 minuten in de voorverwarmde oven staan.

Variatietips

  1. Bij allergie voor melkproducten kan je de melk vervangen door sojamelk en de geraspte kaas door paneermeel.
‹ Terug