‹ recepten

Worst voor op de bbq

  • 14 augustus 2005
  • 20 minuten

Ingredi├źnten (4 personen)

  • 4 worsten / saucijzen
  • 8 plakken bacon
  • 4 plakken oude kaas
  • cocktailprikkers

Bereiden Stap voor stap koken

Stap 1

Stap 1
Om spetteren en vlammen op de barbecue te voorkomen eerst de worstje in heet water voor te koken, ongeveer 5 minuten.

Stap 2

Stap 2
De worstjes in de lengte opensnijden (niet door snijden!), een stukje / plakje oude kaas in het midden van de worst leggen. het worstje in bacon wikkelen.

Stap 3

Stap 3
Met een cocktailprikkerje het gevulde worstje bij elkaar houden. (tip: eerst alle cocktailprikkerjes in een bak met water ongeveer 15 minuten laten weken, om verbranden op de bbq te voorkomen).

Stap 4

Stap 4
Ongeveer 5-10 minuutjes op de bbq en smikkelen maar als de worstje gaar zijn.

Variatietips

  • Vullen kan ook met kaas naar smaak.
  • Vullen kan ook met fruit zoals appel. ananas of peer.