14 augustus 2005
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 4 worsten / saucijzen
  • 8 plakken bacon
  • 4 plakken oude kaas
  • cocktailprikkers

Variatietips

  1. Vullen kan ook met kaas naar smaak.
  2. Vullen kan ook met fruit zoals appel. ananas of peer.

Bereiding

Stap 1
Om spetteren en vlammen op de barbecue te voorkomen eerst de worstje in heet water voor te koken, ongeveer 5 minuten.

Stap 2
De worstjes in de lengte opensnijden (niet door snijden!), een stukje / plakje oude kaas in het midden van de worst leggen. het worstje in bacon wikkelen.

Stap 3
Met een cocktailprikkerje het gevulde worstje bij elkaar houden. (tip: eerst alle cocktailprikkerjes in een bak met water ongeveer 15 minuten laten weken, om verbranden op de bbq te voorkomen).

Stap 4
Ongeveer 5-10 minuutjes op de bbq en smikkelen maar als de worstje gaar zijn.

Variatietips

  1. Vullen kan ook met kaas naar smaak.
  2. Vullen kan ook met fruit zoals appel. ananas of peer.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Pittig gekruide beenham

    4

    120 minuten

  • Boemboe bali

    2

    30 minuten

  • Zwitserse varkenshaas van Willem

    2

    30 minuten

  • EpapriKa

    2

    40 minuten