Ewits burger
8 januari 2022
1 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gr half om half gehakt van de slager
  • 1 el paneermeel-met-melk (om het lekker sappig te houden)
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.5 el worcestersaus
  • 1 el geraspte cheddar
  • peper naar smaak
  • zout doe je er pas op als het in de pan ligt!
  • beetje ei
  • plakje cheddar
  • 1.5 plakken gebakken ontbijtspek
  • hamburger broodje
  • ijsbergsla
  • augurk in plankjes
  • gefruite uitjes
  • tomaat
  • bbq saus
  • mayonaise (optioneel)

Variatietips

  1. Half om hak gehakt - verse van de slager, die van supermarkt is altijd bevroren geweest en verliest dus vocht met bakken

Bereiding

Stap 1
Bak eerste het ontbijtspek tot licht bruin in wat croma. Haal ze uit de pan, dep het droog en leg opzij. Het vet in de pan laten en daar later de burger in bakken.

Stap 2
Broodje doorsnijden, even licht grillen.

Stap 3
Meng het gehakt met de paneermeel met melk, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, worchestersaus, peper en geraspte cheddar tot een smeuïge massa, dan met natte handen een bal van maken. Als het goed is heb je een bal van ongeveer 130gr.

Stap 4
Doe wat magnetronfolie boven en onder in de hamburgerpress (anders krijg je de burger er niet uit en wordt je press zo vies) en maak een hamburger. Haal het deksel eraf en druk in het midden van de patty een deukje. Niet te diep, maar een halve cm onder de rest. Tijdens het bakken zal een hamburger nl opbollen. Met het deukje wordt dit voorkomen.

Stap 5
Bak de burger aan 1 zijde lekker bruin (3-4 min) op laag/midden vuur (niet op hoog, dan wordt de burger hard en taai). Tijdens het bakken een klein beetje zout erop. Draai de burger om, leg het plakje Cheddar erop en met de deksel half op de pan verder garen 3-4 min tot de kaas gesmolten is.

Stap 6
Onderkant broodje: Kledder BBQ saus erop en uitsmeren + wat gefruite uitjes erop (bedek de bodem). Sla erop, beetje mayo, burger erop, tomaat en augurk erop, broodje erop en satéprikker erin.

Variatietips

  1. Half om hak gehakt - verse van de slager, die van supermarkt is altijd bevroren geweest en verliest dus vocht met bakken

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Indonesisch vlees

    4

    90 minuten

  • Rundvlees met bonen met een fris vleugje van claar

    2

    25 minuten

  • Vlees in aardappeljasje

    4

    40 minuten

  • Carpaccio van ossenhaas van Iris

    2

    10 minuten